U bent hier

Programma

Kick-Off

We starten met een kick-off waarbij je de andere deelnemers gaat ontmoeten, meer informatie krijgt over het traject en een introductie krijgt tot de onderwerpen. Tijdens de kick-off zullen we een aantal thema's introduceren waar je samen met de andere deelnemers in groepen mee aan de slag kan gaan.

Werkgroepen

Na de kick-off kun je het thema kiezen dat jou het meest interessant lijkt. Zo ontstaan er werkgroepen bij elk thema die bestaan uit deelnemers van verschillende Rijksorganisaties. Binnen het thema gaan jullie aan de slag met een probleemstelling. Aan de hand van een 'toolkit' gebaseerd op design thinking komen jullie snel tot originele en creatieve oplossingen die de medezeggenschap binnen jouw organisatie op dit thema zullen vernieuwen.

Elke masterclass starten we tussen 13.00 - 15.00 met een interessante workshop/training. Aan de hand van drie masterclasses willen we jullie meer kennis en handvaten meegeven om echt met de medezeggenschap binnen je Rijksorganisatie aan de slag te gaan.

Na elke masterclasses heb je samen met je werkgroep nog twee uur de tijd om aan de slag te gaan. Het projectteam van CNV Jongeren is bij elke masterclass aanwezig om jullie hierbij te begeleiden. Natuurlijk kun je ook nog apart afspreken met je werkgroep.

 

Masterclasses

De masterclasses zijn op dinsdag 15 oktober, dinsdag 29 oktober en dinsdag 5 november van , 13.00-17.00.

Masterclass 1 (15 oktober, 13.00-17.00)
Waarom is er eigenlijk een ondernemingsraad in jouw organisatie? En wie of wat bepaald wat zo’n OR allemaal kan en mag of zelfs moet? Hoe kijk jij eigenlijk naar medezeggenschap en wat vind je dat je mag verwachten? In deze eerste masterclass gaan we stoeien, puzzelen en spelen met medezeggenschap. Zo krijg jij een eerlijk en helder beeld van wat medezeggenschap nou eigenlijk kan betekenen en welke rol jij daarin kunt pakken.

Masterclass 2 (29 oktober, 13.00-17.00)
Deze Masterclass staat in het teken van de ‘WHY’ van jouw OR en het betrekken van jongeren. Waar gelooft jouw OR in? In aanloop naar deze Masterclass formuleer je deze ‘WHY’ en tijdens de Masterclass ga je sámen met je OR hiermee aan de slag. Jullie formuleren samen de ‘HOW’ en ‘WHAT’ om de input van jongeren te borgen in jullie OR. De ‘WHY’ is daarvoor jullie basis. Waar geloven jullie in? Waar staan jullie voor?

Masterclass 3 (5 november , 13.00-17.00)
Allemaal leuk en aardig die OR, maar hoe zorg jij er nu voor dat de stem van de jongere medewerkers ook echt wordt gehoord? Dat begint bij jezelf! In deze masterclass kom jij erachter wat jouw toegevoegde waarde is in de OR én hoe jij jouw boodschap met impact kunt opbouwen en neerzetten!

Zo, nu ben je er écht wel klaar voor!

 

 

Eindevent

Op het eindevent presenteert elke werkgroep het advies waar zij de afgelopen maanden aan hebben gewerkt en gaan jullie genodigden overtuigen om hiermee aan de slag te gaan binnen de Rijksorganiatie. Hiervoor nodigen wij alle ondernemingsraden, afdelingen P&O/HR en het bestuur van de deelnemende Rijksorganiaties uit, zodat ze meteen jullie goede ideeën horen en zien!

Het eindevent staat gepland op donderdag 14 november van 16.00 - 18.00 uur.
Het eindevent vindt plaats in De Stadstuin, Europlaan 20 in Utrecht.

VISIEBOEKJE
Bijgevoegd het visieboekje waarin alle adviezen zijn te lezen:
reken_je_rijk_met_jongeren_in_de_medezeggenschap.pdf