U bent hier

Programma

Kick-Off

We starten met een kick-off waarbij je de andere deelnemers gaat ontmoeten, meer informatie krijgt over het traject en een introductie krijgt tot de onderwerpen. Tijdens de kick-off zullen we een aantal thema's introduceren waar je samen met de andere deelnemers in groepen mee aan de slag kan gaan. Op dit moment zijn wij druk bezig om de thema's voor MZ LAB Rijk 2019 te bepalen. Heb jij een tof idee voor een thema? Laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar rijk@mzlab.nl.

De datum en de locatie waar de kick-off zal worden gehouden wordt tijdig bekend gemaakt.

 

Werkgroepen

Na de kick-off kun je het thema kiezen dat jou het meest interessant lijkt. Zo ontstaan er werkgroepen bij elk thema die bestaan uit deelnemers van verschillende Rijksorganisaties. Binnen het thema gaan jullie aan de slag met een probleemstelling. Aan de hand van een 'toolkit' gebaseerd op design thinking komen jullie snel tot originele en creatieve oplossingen die de medezeggenschap binnen jouw organisatie op dit thema zullen vernieuwen.

Elke masterclass starten we tussen 13.00 - 15.00 met een interessante workshop/training. Na elke masterclasses heb je samen met je werkgroep nog twee uur de tijd om aan de slag te gaan. Het projectteam van CNV Jongeren is bij elke masterclass aanwezig om jullie hierbij te begeleiden. Natuurlijk kun je ook nog apart afspreken met je werkgroep.

 

Masterclasses

Wij zijn op dit moment bezig met het inrichten van de masterclasses. Aan de hand van drie masterclasses willen we jullie meer kennis en handvaten meegeven om echt met de medezeggenschap binnen je Rijksorganisatie aan de slag te gaan. De data en de locaties waar de masterclasses plaatsvinden worden tijdig bekend gemaakt.

Eindevent

Op het eindevent presenteert elke werkgroep het advies waar zij de afgelopen maanden aan hebben gewerkt en gaan jullie genodigden overtuigen om hiermee aan de slag te gaan binnen de Rijksorganiatie. Hiervoor nodigen wij alle ondernemingsraden, afdelingen P&O/HR en het bestuur van de deelnemende Rijksorganiaties uit, zodat ze meteen jullie goede ideeën horen en zien!

De datum van het eindevent en de locatie wordt tijdig bekend gemaakt.